
Trendyol’da Satış Yapabilmek İçin Gerekenler
E-ticaret siteleri bugün pek çok kişi için önemli bir iş kanalı ve geçim kaynağı oluyor. İnternet üzerinden mağaza açarak ürün ve hizmet satışa sunmak hem daha pratik, hem daha maliyetsiz hem de daha az zaman alıyor. İnternet üzerinden satış yapılabilen platformlar arasında öne çıkanların başında ise herkesin yakından bildiği ve hemen hemen herkesin tıklayarak ürün incelediği Trendyol var. Trendyol kanalıyla satış yapmak da oldukça kolay. Yalnızca bazı püf noktalarını bilmek gerekiyor. İşte Trendyol’da Satış Yapabilmek İçin Gerekenler!
Eğer online satış yapmak, kendi işinizin patronu olmak ya da ürün ve hizmetlerinizi daha geniş kitlelere daha hızlı ulaştırmak istiyorsanız sizin için büyük bir kapı var: Trendyol! Fikrinizi hızlıca hayata geçirerek e-ticaretin avantajlarından faydalanmaya siz de hemen başlayabilirsiniz.
Bu yazımızın da ilginizi çekebileceğinizi düşünüyoruz: Trendyol Ne Zaman ve Nasıl Kuruldu?
Trendyol’da Mağaza Açmalısınız
Trendyol’da satış yapabilmenizin ilk adımı mağaza açmak. Mağaza açmak Trendyol kanalıyla satış yapmanız için bir zorunluluk. Daha açık bir ifadeyle kendinize ait bir mağaza açmadıysanız Trendyol kanalıyla satış da yapamazsınız. Trendyol aracılığıyla ürün ve hizmet satmanın pek çok avantajı var. Mağaza açmanın avantajlarını şöyle sıralayabiliriz:
- Müşteri kitleniz hazır olur. E-ticaret sitesi açarken bir müşteri kitlesi oluşturmak en önemli kriterlerden biri. Eğer bir müşteri kitleniz yoksa verdiğiniz uğraş da boşa gidebilir. Ancak Trendyol ile ayrıca bir uğraş vermenize gerek kalmaz.
- Rakiplerinizi izlemeniz Trendyol ile çok daha kolaylaşır. Rakiplerin fiyatlarını ve indirim kampanyalarını rahatlıkla takip edebilir ve siz de buna göre aksiyon alabilirsiniz.
- Adınızı daha çok kişiye daha hızlı duyurabilirsiniz. Yani marka bilinirliğiniz Trendyol sayesinde katlanır.
Trendyol'da Nasıl Mağaza Açılır?
Trendyol, bugün Türkiye’nin en büyük online pazar yerlerinden biri konumunda. Artan kullanıcı sayısı, e-ticaret yapan firmaları da Trendyol’da satış yapmaya teşvik ediyor. Peki, Trendyol’da satış yapmak için nasıl mağaza açılıyor? Öncelikle mağaza açma başvurusunun yapılması gerekiyor. Bu başvuru sırasında Trendyol tarafından sizden istenen bazı belgeler oluyor. Bu belgelere sisteme yüklediğinizde Trendyol mağazanız da aktif hale geliyor. Mağaza açıldıktan firma adresi, iade adresi, ödeme alınacak hesap ve çalışılacak kargo şirketinin düzenlenmesi gerekiyor. Bu düzenlemelerin hepsini tamamladıktan sonra satışını yapmak istediğiniz ürünleri sisteme yüklemeniz yeterli oluyor.
Trendyol’da Mağaza Açmak Pahalı mı?
Trendyol’da mağaza açmak için para harcamanız gerekmiyor. Trendyol’un sunduğu en önemli avantajlardan biri firmalara mağazalarını ücretsiz açabilme olanağı sunması. Trendyol’da mağaza nasıl açılır sorusunun bir önemli cevabı daha var: Şirket kurulumu. Trendyol’un mağaza açmak isteyenlere şirket kurulumunu şart koştuğunu bilmelisiniz. Bunun amacı ise ürünlerin faturalarını kesmek ve vergilendirebilmek. İş hacminize göre şahıs şirketi, limited şirketi ve anonim şirket kurmadan Trendyol’da mağaza açamıyorsunuz. Şirket kurulumu tamamladıktan sonra Trendyol Satıcı Başvurusu Formu mutlaka doldurulmalı.
Trendyol Mağaza Açmak İçin Gerekli Evraklar
- Ad-Soyad
- Cep telefonu
- E-posta adresi
- Satış yapacağınız ürün kategorisi
- Şirket türü
- T.C Kimlik Numarası veya Vergi Numarası (Şahıs şirketleri için T.C Kimlik numarası, Anonim ve Limited şirketleri için Vergi Numarası)
- İl ve ilçe bilgisi
- Referans Kodu (Doldurulması zorunlu değildir.)
Trendyol'dan Satış Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?
Her konuda olduğu gibi elbette e-ticarette de bazı püf noktalarını bilmek rakiplerin önüne geçmeyi kolaylaştırabilir. Trendyol’da satış yapmanın püf noktaları da bu açıdan önem kazanıyor. İşte size başarı getirecek bazı ufak tüyolar!
- Ürün başlıklarınızı SEO uyumlu düzenleyin. Arama motoru uyumlu içerikler sizi daha da öne çıkarıyor.
- Ürün açıklamalarınızı özgün içeriklerle oluşturun.
- Özgün görseller kullanmaya özen gösterin. Görseller, kaliteli, net ve yeterli olmalı.
- Doğru fiyatlandırmalar yapın. Ürününüz piyasadaki muadillerinin ne çok altında değerde ne çok üstünde bir değerde satışa sunulmalı.