Bu pazarda satış yapabilmek için işletme sahibi olmanız gerekmektedir. Şirket olmadan Trendyol'da satış yapamazsınız. Bu nedenle başvuru yaparken firma bilgilerinizi paylaşmanız gerekecektir. Trendyol web sitesinin (https://partner.trendyol.com/onboarding/satici-formu) "Satıcı Başvurusu" sayfasını ziyaret ettiğinizde "Satışa Başla" butonu ile başvuru sayfasına yönlendirileceksiniz.
Bu sayfadaki gerekli bilgileri doldurduğunuzda talebiniz incelenecektir. Sonucun olumlu olması durumunda başvuru formunda belirtilen iletişim kanalları aracılığıyla başvuru durumu şubeye bildirilecektir. Başvuru formunda istenen tüm bilgilerin eksiksiz olarak doldurulması işleminden sonra onay süreci başlamış olur. Bu sürecin uzunluğu değişiklik gösterebilir. Başvuru yapma işleminden sonra formda paylaşılan iletişim bilgileri ile Trendyol tarafından mağaza açılış sürecine dair bilgilendirme yapılır.
Trendyol, birçok satıcıya geniş bir müşteri kitlesi sağlayan Türkiye'nin önde gelen e-ticaret platformlarından biridir. Trendyol'da mağaza açmak için gerekli adımlar şöyledir:
1. Adım: Başvuru Formuna Girilecek Bilgiler
Şirket yetkilisinin adı ve soyadı
Cep telefonu numarası
E-posta adresi
Şirket türü (limited, anonim vb.)
Şirket türüne göre T.C. kimlik numarası ya da vergi kimlik numarası
Faaliyet gösterilen il ve ilçe
Satış yapılacak ana kategori
2. Adım: SMS ile Kod Doğrulama
Başvuru formu doldurulduktan sonra devam edilir ve gelen ekranda bir kod bölümü bulunur.
Forma yazılan cep telefonu numarasına 5 haneli bir kod SMS olarak gelir.
Kısa mesajda yer alan 5 haneli kod, bu ekrandaki uygun yere yazılır.
Ardından şirketin ticaret sicil numarası ve ticaret unvanı, GİB sisteminden otomatik olarak gelir.
Bilgiler kontrol edildikten sonra işlemi tamamlayacak olan butona basılır.
3. Adım: Şifre Oluşturma ve Panele Giriş
Bu adımda şifre oluşturma ekranı açılır ve bir SMS bilgilendirmesi yapılır.
Açılan ekrandan bir şifre belirlenir ve kaydedilerek devam edilir, ardından panele girilir.
4. Adım: Şirket Bilgilerinin Girişi
Mağaza adı
KEP (Kayıtlı Elektronik Posta) adresi
Fatura türü (kâğıt, e-arşiv vb.)
MERSİS numarası
Şirkete ait IBAN numarası
5. Adım: Operasyon, Adres ve İletişim Bilgilerinin Girişi
Operasyon Bilgileri: Çalışılacak kargo şirketleri, siparişin kargoya verilme süresi, tercih edilen entegrasyon modeli
Adres Bilgileri: Fatura adresi, şirket merkezi adresi, sevkiyat deposu adresi, iade deposu adresi
İletişim Bilgileri: Finans sorumlusu ile müşteri hizmetleri ve operasyon sorumlusunun adı, soyadı, telefon numarası, e-posta adresi,
6. Adım: Sözleşme Kabul Etme
Dijital sözleşme, ilgili butona tıklanarak incelenebilir.
Sözleşme onay sayfasında yer alan onay kutuları işaretlenerek sözleşme onaylanır.
İlgili butona tıklanarak başvuru süreci tamamlanır.
Sözleşme onay sayfasından indirilen sözleşme, ıslak imzalı bir şekilde, yanına imza sirküleri de eklenerek, 10 iş gününde Trendyol’a kargolanmalıdır.
Trendyol'da Mağaza Açmak İçin İstenen Belgeler Nelerdir?
Trendyol pazaryerinde mağaza açmak için başvuru yaparken bu platform tarafından bazı belgeler istenir. Bunlar aşağıda verildiği gibidir:
Şirketin ticaret unvanı
Şirketin türü
Ticari sicil numarası
Vergi kimlik numarası
Satış yapılmak istenen kategori
Ad ve soyad
E-posta adresi
Telefon numarası (cep)
Diğer pazaryerlerinin ya da mağaza açmak isteyen kullanıcının kendi e-ticaret sitesine ait link
Bunlar başvurunun onaylanmasına kadar gereken belgelerdir. Başvurunun onaylanmasından sonra ise faaliyet belgesi, imza sirküsü, vergi levhası, Ticaret Sicili Gazetesi gibi belgeler istenir.
Trendyol Mağaza Açma Bedeli Ne Kadardır?
Burada Trendyol mağaza açma ücreti, mağaza kira bedeli, pazarlama ücreti ya da müşteri hizmetleri bedeli gibi ödemeler talep edilmemektedir. Başvuru yapmak ve mağaza açmak ücretsizdir. Fakat ürün satışlarından sektör bazlı değişen oranlarda komisyon tutarı ödemeniz gerekmektedir.
Trendyol Mağaza Açma Ne kadar Sürer?
Burada satıcının başvuru formunu doldurup göndermesiyle süreç başlıyor. Onay süreleri başvuru yoğunluğuna göre değişiklik gösterebilir. Tipik olarak, tüm bilgileri doldurduktan ve çevrimiçi başvuru sürecini tamamladıktan sonra bir onay mesajı görünecektir. Ancak bu işlem sonrasında bazı dosyaların Trendyol'a gönderilmesi gerekmektedir. İşlem tamamlanma süresi Trendyol uygulamalarının yoğunluğuna ve sektörünüze göre değişiklik gösterebilir.
Trendyolda Satış Yapmanın Avantajları Nelerdir?
Trendyol'un müşteri kitlesi: Trendyol'da mağaza açmak, bu platformda halihazırda satış yapan müşteri kitlesine ulaşabilmeniz anlamına gelir. Bu pazarı ziyaret eden hedef kitleye ulaşarak mevcut müşteri kazanma şansınızı kat kat artırırsınız. Mevcut olmasa bile müşteri tabanı oluşturmaya gerek yoktur.
Markanızı Tanıtmak: Online pazaryerinde mağaza açmak, markanızı daha geniş kitlelere tanıtma fırsatı sağladığı için büyük faydalar sağlar. Pazaryerinizin müşteri tabanına ulaşarak kaliteli hizmet ve müşteri memnuniyetini sağlamak, marka bilinirliğinizi ve organizasyonunuzu önemli ölçüde geliştirecektir.
Rakip analizi: Trendyol'da mağazanız varsa, sektörünüzdeki diğer firmaların ürünlerini nasıl pazarladıklarını, müşteri kalitesi açısından neler yaptıklarını öğrenebilirsiniz. Fiyatlandırma stratejilerini ve indirim promosyonlarını analiz edin.
Ürünlerinizi listeleyin ve reklam kanalları oluşturun: Trendyol'da mağaza sahibi olmak, sattığınız ürünleri bu platformda sergilerken size ayrı reklam kanalları oluşturma fırsatı verir.
Jet Stok ile Trendyol Pazaryeri Entegrasyonu
Jet Stok pazaryeri entegrasyonu ile Trendyol’daki mağazanızı Trendyol entegrasyonu ile jet hızıyla entegre etmeniz mümkün. Bunun için yalnızca pazaryerindeki API bilgilerinizi alıp Jet Stok paneline girmeniz yeterli. Entegrasyon işlemi başlamış olacaktır. Trendyol entegrasyonu ile mağazanıza ait siparişler Jet Stok'la otomatik olarak onaylanır. Stok durumu ve ürün bilgileri de Jet Stok paneli aracılığı ile kolay ve güvenli olarak yönetilir. Detaylı bilgi almak için tıklayınız.