Geçmiş olduğumuz yıllarda Alibaba Group tarafından satın alındıktan sonra Türkiye’nin e-ihracat pazarında fazlasıyla hızlı bir şekilde büyüyen Trendyol pazaryerinin müşteri hacmini büyütmekle beraber içerisinde barındırdığı satıcı/mağaza adedini de artırmayı sürdürüyor. Mağaza açan satıcılar Trendyol pazaryeri tarafından “Partner” ismiyle tanımlanıyor ve milyonlarca müşterinin alışverişlerini yaptığı Trendyol pazaryeri üzerinde ürün listelemeye başlıyorlar.
Nasıl Trendyol Partner Olunur?
Trendyol pazaryerinde partner olabilmek ya da bir mağaza açabilmek için öncelikle şirket sahibi olmak gerekir. Sadece faturalı satışların yapılabildiği Trendyol pazaryerinde şirket olmadan mağaza açılamaz. Şahıs, limited veya anonim şirket sahibi ya da söz konusu bu şirketleri temsil eden birisi Trendyol pazaryerinde satıcı başvuru formunu doldurup partnerliğin ilk adımını atar.
Trendyol Partner Başvurusu Süreci Gerekli Belgeler Nelerdir?
Trendyol pazaryerinde satış yapabilmek için satıcı başvuru formu doldurulmalıdır. Bu form doldurulduktan ve gerekli olan belgeler temin edildikten sonra başvuru alınır. Mağaza başvurusu onaylandıktan sonra panel oluşturulur ve giriş bilgileri paylaşılır.
Birkaç aşamadan oluşmakta olan partnerlik başvurusunda; kişisel bilgiler, adres bilgileri, firma bilgileri gibi bilgiler dışında şirkete ait olan faaliyet belgesi, imza sirküsü, vergi levhası ve benzeri belgelerin imzalı/kaşeli olarak iletilmesi gerekir. Trendyol’da mağaza açabilmek içi doldurulan satıcı başvuru formunda başvuran kişiler detaylı olarak yönlendirilmekte.
Trendyol Pazaryerinde Komisyon Oranları Nelerdir?
Ana kategoriler dışında pek çok alt kategori bulunduran Trendyol pazaryerinde komisyon oranları gerek kategorilere gerek ise alt kategorilere göre değişmektedir. Satış yapacağınız kategorilerin komisyon bedellerini öğrenmek için “Trendyol Komisyon Oranları” içeriğimizi okuyabilirsiniz.
Trendyol Pazaryerinde Ürünlerim Nasıl Listelenir?
Trendyol pazaryerinde ürünleri listelemenin farklı farklı yolları vardır. Daha öncesinde platformda bulunan bir ürün satılıyorsa direkt olarak barkod numarası ile sitede var olan ürüne satıcı olarak eklenilir.
Ancak daha öncesinde Trendyol’da satılmamış olan ya da yeni açılmak istenen bir ürün için yeni ürün oluşturmak gerekir. Ürün yükleme işlemi iki şekilde gerçekleştirilir. Trendyol platformunun tekil ürün oluşturma özelliği ile ürün kategorisi ve diğer bilgileri ile ürün Trendyol’a yüklenebilir. Bir başka yöntem ise ürünün bilgilerini, görselini, açıklamalarını ve benzeri bilgileri excel formatı ile sisteme yüklemektir.
Yeni açılacak olan ürünler için önemli olan hususlardan birisi de barkod meselesidir. Trendyol pazaryerinde ürünleri listeleyebilmek için ürünlerin barkod kodlarının bulunması şarttır. Ürünlerin 13 haneli uluslararası GTIN koduna sahip olması gerekir.
Eğer farklı bir pazaryerinde satış yapıyorsanız ve ürünlerinizi Trendyol pazaryerinde listelemek istiyorsanız Jet Stok ile Trendyol’a hızlı şekilde ürün yükleyebilirsiniz.
Trendyol Pazaryerinde Nasıl Fatura Kesilir?
Trendyol pazaryerinde satışı yapılan bir ürünün faturasını kesmek zorunlu bir işlemdir. Kesilen bu fatura hem irsaliye hem de satış belgesi olarak kullanılır. Gelen siparişler için matbu fatura ya da e-arşiv / e-fatura faturası kesilebilir.
Trendyol Pazaryerinde Kargo Ücretleri Nedir?
E-ticaret dünyasında en önemli olan unsurlardan birisi de kargo konusudur. Tüketicilerin satın alma kararlarında fazlasıyla belirleyicidir. Tüketiciler tarafındaki önemi kadar kalitesi ile maliyetleri de satıcının hizmet kalitesini belirleyen unsurlardan bazılarıdır.
Kargo fiyatları e-ticaret dünyasında pek çok maliyet sorununu birlikte doğurur. Trendyol ve benzeri pazaryerlerinde satış yapabilmek pazaryerlerinin kargo anlaşmalarından da yararlanabilmek anlamına gelir. Bu sebeple oldukça uygun fiyatlar ve farklı kargo şirketleriyle gönderim sağlanabilir.
Trendyol pazaryerinin kargo fiyatları hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için “Trendyol Kargo Ücretleri Ne Kadardır?” başlıklı içeriğimizi okuyabilirsiniz. Partner Trendyol.