Sanal dükkan açmak, sanal mağaza açmak, online bir mağaza açmak, internette bir mağaza açmak, sanal bir pazar açmak, sanal bir market kurmak… Ne denirse densin bunlar yalnız bir başlık altında toplandığından internette mağaza açabilmek ile ilgili bütün merak edilenler bu içerikte yer alacak. Sanal mağaza açabilmek için gerekli olan belgeler, ücretsiz bir sanal mağaza açmak, sanal mağaza açarken gereken şartlar ve de sanal mağaza açacak olanlara kolay çözümler için içeriğimizi okumaya devam edin.
Ülkemizde akıllı telefon kullanımının yaygın hâle gelmesi, internete erişimin artış göstermesi ile birlikte insanlar da alışveriş ihtiyaçlarını fiziki mağazalardan çok sanal mağazalardan yapmaya başladılar. İnternetten yapılan bütün işlemler, sanal alışveriş oranını geride bıraktığımız 5 yıl içinde ortalama olarak %30 oranında büyüttü.
Tabii ki tüketicilerin sanal dükkanlara yönelmeleri, fiziki mağaza sahibi olanları ya da yeni bir sanal mağaza kurma düşüncesine sahip olanları cezbetmektedir. Sanal bir mağaza açmak maliyet açısından da hem daha kârlı hem de daha kolay bir çözümdür.
Sanal Mağazanın Adresi Çevre ile Paylaşılmalıdır
Günümüzde akıllı telefon olan herkesin büyük bir bölümü sosyal medya platformlarında da yer alıyor. Sanal mağaza açacak olan kişi de kendi hesaplarından mağazası ile ilgili bilgilerle ürün bilgilerini paylaşabilir. Paylaşım yaparken çevreden bu girişimi paylaşıp duyurmaları için ricada bulunulabilir.
Facebook Reklamları ile Google ADS Reklamlarından Faydalanılabilir
Dünyanın en güçlü arama devi Google, kendi ağı üstünden reklam verilmesine imkan sağlayan Google ADS yapısı ile büyük bir reklam alanı hâline geldi. Direkt olarak almak istedikleri ürünü aratan ziyaretçilere söz konusu bu reklam ağları ile ulaşılabilmektedir. Ölçeklenen planlara rahat bir şekilde kısa zamanda ulaşmak mümkündür. Ayrıca sitenin ziyaretçi sayıları hızlı şekilde artış gösterir. Bunun yanı sıra dünyadaki en büyük sosyal ağlardan biri olan Facebook üzerinde de üyeler yaptıkları işi, tuttukları takımı, beğendikleri şeyleri paylaşabiliyorlar. Bu veriler de reklam veren taraf için tam anlamıyla istenilen hedef kitleye ulaşılmasını sağlıyor.
Yeni ve Sürpriz Şeyler Üretilmelidir
Sanal dükkan açmak konusunda iş sadece bununla bitmiyor. Yeni bir şeyler üretmek de gereklidir. Siteye üye olan ya da mail listesine abone olan kişilere hediye çeki dağıtılacağı duyurulabilir. Sosyal medyadan da buna benzer kampanyalar düzenlenebilir. Üyelere ya da siteden düzenli bir şekilde alışveriş yapan kullanıcılar ödüllendirilebilir.
Satılan ürüne yönelik sosyal mecralarda bir Pazar var ise bu pazara hükmeden blog yazarlarına ya da sitelere deneme ürünleri ücretsiz gönderilebilir. Ürünleri inceleyip site hakkında yorum yapmaları rica edilebilir. Site hakkında yazılmış olan bir makale yüzlerce kişiye ulaşır, o yüzlerce kişi sayesinde de binlerce kişiye ulaşabilmeye imkan sağlar. Bu başarılı bir kampanya şeklinde nitelendirilir.
Video Paylaşımları Hazırlanmalıdır
Satışları toplamak ya da popüler ürünlerin daha da hızlı bir hâlde pazarlanması için video yayınları benimsenmelidir. Kalabalık olan bir topluluğun görmesinin mümkün olduğu bir yerde mesajını iyi yansıtan ve aynı zamanda eğlenceli olmayı da başarabilen bir reklamla sosyal medyada hızla yayılması sağlanır. İlave olarak ürünlerin kullanımı ve kurulumu ile ilgili videoların paylaşılması ihmal edilmemelidir.
Blog Kurulmalı ve İçerik Üretilmelidir
Yeni ve kaliteli içerikler ile içerik pazarlanmalıdır. Siteye gelen ziyaretçileri içeriklerin detaylarından satış sayfalarına yönlendirmek sağlanabilir. İçeriğin kalitesinden asla ödün verilmemelidir. Yazılar akıcı ve ilgili olmalıdır. Yazıların içinde kullanılan görseller ilgi çekici olmalıdır.
Kartvizit Yaptırılmalıdır
Sitenin tasarımı ile uyumlu olan ve satılan ürünleri benimseyen bir kartvizit oluşturulmalıdır. Daha öncesinde yapılan tasarımlar incelenmelidir. Sitenin kimliğinin yansıtılabildiğinden emin olunmalıdır. İçe sinen kartvizitler olabildiğince herkesle paylaşılmalıdır.