Kendi İşini Kurmak İsteyen Girişimcilere Özel 5 Öneri
Herkesin hayalinde kendi işini kurma fikri vardır öyle değil mi? Özellikle son dönemde internet teknolojilerinin dünyayı getirdiği noktada artık herkes kendi işinin sahibi olmak istiyor. Fikir çok, internette sınırsız seçenek var ama nereden başlayacağınızı bilmiyor musunuz? İlk adımı atmaya hazır olun!
Girişimci olmak, hele ki e-ticaret üzerinden bir girişim yapmak artık hiç zor değil. Yani kendi işinizin sahibi olma hayaliniz artık o kadar uzak, meşakkatli ve zor değil. Az bir sermayeyle, hızlı ve pratik bir şekilde girişiminizi gerçekleştirebilirsiniz. Nasıl mı? Öncelikle şunun altını çizelim: Jet Stok tüm pazaryeri entegrasyon paketlerinde yeni girişimcilere özel ek yüzde 20 indirim kampanyası düzenliyor. Bu kampanyadan faydalanmak için şirketinizin son 2 ay içinde kurulmuş olması ve vergi levhasının ibrazı yeterli oluyor. Bunun dışında yeni girişimciler için başka tavsiyelerimiz de var tabi.
1-Bir iş planı hazırlayın
Girişimci olacaksanız ilk olarak bir iş planı hazırlamalısınız. Bu iş planında şirket kuruluş süreçleriniz hakkında bilgi vermelisiniz. Faaliyet göstereceğiniz sektörü istatiksel bilgilerden yararlanarak belirlemelisiniz. Eğer bir e-ticaret iş planı hazırlıyorsanız satacağınız ürünler ve hizmetler hazırladığınız bu iş planında mutlaka yer almalı. Aynı zamanda iş planınızda faaliyet göstereceğiniz sektörde yer alan rakiplerinizin analizi de yer almalı. İşletmeniz için kuracağınız internet sitesi türüne de karar vermeniz gerekiyor. İş planınızda hedef kitlenize ulaşacağınız sosyal medya platformlarının neler olacağını belirlemeyi unutmayın. Tabi stratejilerinizi de…
İlginizi çekebilir: E-Ticarete Yeni Atılan Genç Girişimciler İçin Öneriler
2- Alanınızda uzmanlaşın
Sıfırdan iş kuracaksanız hizmet vereceğiniz sektöre yönelik eğitimler almanızda fayda var. Bir işte ne kadar uzman olursanız o kadar da başarılı olursunuz. Bugün yeni girişimcilerin ücretli ya da ücretsiz bir olarak alabileceği birçok eğitim var. Üstelik bu eğitimleri online platformlar üzerinden rahatlıkla alabilirsiniz. Almanız gereken eğitimlerin başında SEO, dijital pazarlama, sosyal medya pazarlaması, Instagram ve Facebook reklamcılığı geliyor.
3-Hedef kitlenizi belirleyin
Hizmet vereceğiniz sektör kimlere hitap ediyor? Ve siz kimlere hitap etmek istiyorsunuz? Hedef kitlenizi iyi belirleseniz işlerinizi biraz daha kolaylaştırabilirsiniz. Hedef kitleniz konusunda ne kadar iyi nokta atışı yaparsanız, pazarlama çalışmalarınız da size o kadar satış olarak geri döner.
4-Fiyatlandırmaya dikkat!
Fiyatlandırma yaparken yalnızca giderlerinizi karşılamaya yönelik bir strateji geliştirmeyin. Karlılık odaklı olmalısınız. Yıllık bütçe hedeflerinize uygun fiyatlandırmalar yapmalısınız. Ancak fiyatlandırmanın çok ince bir çizgi olduğunu gözden kaçırmayın. Sunduğunuz hizmet veya ürünler fiyatı, fiyat-performans dengesini çok iyi kurmalı. Fiyatlandırma açısından rakiplerinizin ne çok üstünde olmalı ne de çok altında kalmalısınız. Yaptığınız fiyatlandırma müşteriniz aslında bir ürün veya hizmetin yanı sıra bir değer satın aldığını da düşünmeli.
5- Büyümek için iyi ekip
Büyümek ve uzun vadede kalıcı bir şirket kurmak istiyorsanız, alanında uzman insanlarla çalışmalısınız. Takım çalışmasının her alanda başarı getirdiğini ve çözüm ortaklarıyla yol aldığınızda ayağınızın daha az taşa takılacağını unutmayın. İyi bir ekip kurun ve sahada işini uzmanlarına bırakın.