Gittigidiyor pazaryerinde bir dükkan açmaya dair tüm merak edilenleri ve Gittigidiyor entegrasyonu hakkındaki bilgileri bu içeriğimizde derleyeceğiz. Birçok e-ticaret kullanıcısı büyük pazaryerlerinden birisi olan Gittigidiyor’da mağaza açıp kendi ürünlerinin satışını yapmak istiyor. Bu pazaryerinde bir mağazanızın olması ve buradaki geniş müşteri kitlesine ulaşmak e-ticarete dair pek çok avantajı da beraberinde getirecektir. Elbette Gittigidiyor’da mağaza açıp satış yapabilmek için izlenmesi gereken birtakım adımlar var.
Bu pazaryerinde açmış olduğunuz mağazanın başarılı olması için Gittigidiyor’un nasıl çalıştığını, burada dükkan açabilmek için gereken belgeleri ve mağazanın nasıl yönetileceğini bilmeniz gerekiyor. Tüm bunlarla birlikte satış yaparken Gittigidiyor’un komisyon oranları hakkında bilgi sahibi olmak ürün fiyatlandırması yaparken daha doğru bir skala belirlemeyi sağlayacaktır. Komisyon oranlarıyla beraber bu pazaryerine ait faturalandırma ve vergilendirme sistemlerine hakim olmak vergi yükümlülüklerinin eksiksiz yerine getirilmesini sağlar.
Gittigidiyor pazaryerinde mağaza açıp satış yapmak isteyenler için hazırlanan bu içeriğimizde birçok konuyu ele alacağız.
Gittigidiyor Nedir?
Online pazaryeri denilince akla gelen ilk platformlardan birisidir. 2001 yılında kurulan ve 2011’de eBay’in satın aldığı Gittigidiyor, bu hareket sonucunda dünyadaki en büyük pazaryerlerinden birisinin bünyesine dahil olmuştur.
Gittigidiyor, 16 milyondan fazla kullanıcıya ve aylık olarak ortalama 60 milyon ziyarete sahiptir. Türkiye’deki en büyük online pazaryerlerinden birisidir.
Gittigidiyor Nasıl Çalışır?
Firmalar veya kullanıcılar, Gittigidiyor sanal dükkan ile mağaza açarak veya mağaza açmadan direkt olarak satış yapabilmektedirler. Bu platformda ticaret şu şekilde gerçekleşmektedir:
Ürünü alan kullanıcının satın alma işleminden sonra ödenen ücret Gittigidiyor platformunun sıfır risk sistemi ile korunup havuz hesapta saklanmaktadır. Ürün kullanıcıya ulaştıktan sonraki üç gün içinde, alıcı satın aldığı üründen memnun kalınca Gittigidiyor pazaryerine onay verir. Bu işlemden sonra ücret satıcının hesabına geçer. Bu yöntemler ile güvenli alışveriş sağlanmış olur.
Satın alma işlemi sonrasında kullanıcılar satıcıyı ya da mağazayı puanlayıp yorum yapabilirler. Bu puanlar ile olumlu yorumları artırmak mağaza puanını yükselterek başarılı olmayı sağlar.
Gittigidiyor’a Benzeyen Pazaryerleri Nelerdir?
Online pazaryeri platformları; şirketlerin veya bireysel satıcıların e-ticaret siteleri olmadan da ürünlerini online olarak pazarlamalarını sağlayan, satıcılar ile alıcıları buluşturan mecralardır. Geniş ürün listelemesi ve ürün yelpazesi ile tüketiciler bu platformlar ile farklı ürün fiyatlarına ve mağazalarına ulaşabilirler.
Neden Gittigidiyor’da Mağaza Açmalıyım?
Gittigidiyor platformunda mağaza açmadan da satış yapmak mümkündür. Ancak bir mağaza açıp satış yapmak kurumsallık açısından daha avantajlı olacaktır.
Bir mağazaya sahip olup ürün satışı yapıldığında daha çok ürün listelenebilir ve Gittigidiyor tarafından mağazalara sunulan avantajlardan yararlanılabilir.
Gittigidiyor’da Mağaza Açmanın Avantajları Nelerdir?
Bu kadar büyük bir pazaryerinde satış yapmanın elbette avantajları vardır.
Bunlardan biri kullanıcılar tarafından tanınan bir mağaza yaratmaktır. Satıcılar kendilerine ait bir mağaza açtıklarında firmanın logosunu kullanabilir, firma ve ürünler ile ilgili açıklayıcı yazılarla markayı kullanıcılara daha iyi tanıtırlar.
Listeleme ve mağazaya özel satış formatlarından yararlanılabilir. Mağaza sahipleri seçilen paketlere göre standart listelemeden daha fazla ürün listeleyebilir ve farklı satış formatlarından yararlanabilirler. Böylece ürünler daha verimli şekilde satışa sunulur.
Geniş kitlelere ulaşılabilir. Online pazaryerleri büyük platformlar oldukları için kendilerine ait hedef kitleler mağazalar tarafından potansiyel müşteri olurlar. Özellikle fiziki mağaza sahibi olan firmalar bu platformlarda online satış yaparak gelirlerini artırabilirler.
Rekabet kolayca gözlemlenir. Mağaza sahipleri bu platform üzerinden diğer firmaları araştırabilirler. Böylece ürünler ve fiyatları hakkındaki rekabeti gözlemleyip memnuniyet ve yorum oranları hakkında bilgi sahibi olurlar.
Gittigidiyor’da Mağaza Açmanın Dezavantajları Nelerdir?
Gittigidiyor’da mağaza sahibi olmanın tüm avantajları yanında tabii ki dezavantajları da vardır.
Bunlardan birisi aylık mağaza ücretleridir. Bu platformda mağaza açıldığında seçilen pakete göre aylık mağaza ödemesi yapmak gerekir.
Komisyon kesintileri de bir diğer dezavantajlardan birisidir. Aylık ödenen mağaza ücretlerinin yanında satılan ürün başına belli miktarda komisyon kesintisi olur. Komisyon oranları ürün kategorilerine göre değişiklik gösterir.
Açılan mağazanın bu platformlarda üst sıralara çıkabilmesi için pazaryerlerinde reklam çalışmaları yapmak ve buna belli bir bütçe ayırmak gerekir.
Tüm bunların yanında genel olarak var olan rekabette öne çıkamamak da bir dezavantajdır. Reklamını ve pazarlamasını başarılı şekilde yapan mağazalarla girilen rekabette yenik düşmek de karşılaşılabilecek problemlerden birisidir.
Uyulması gereken belli kurallar vardır. Kurallara uyulmadığı takdirde üyelikler sonlandırılır.
Gittigidiyor’da Nasıl Mağaza Açılır?
Bu platformda bir mağaza açabilmek için e-ticaret sitesine sahip olma zorunluluğu yoktur. Gittigidiyor pazaryerinde mağaza açmak ve vergi mükellefi olmak durumları arasında bir bağ yoktur. Gittigidiyor pazaryerinde satış yapabilmek için bireysel veya kurumsal olarak hesap açıp satış yapılabilir.
Hesap açmak için buradankayıt sayfasına ulaşabilirsiniz.
T.C. vergi sistemi ve uygulaması internetten yapılan satışlar için bazı vergi yükümlülükleri bulundurmaktadır. Bu konuda detaylı bilgiyi faturalandırma ve vergilendirme başlığımızda inceleyeceğiz.
Gittigidiyor’da Mağaza Açmak İçin İstenenler Nelerdir?
Gittigidiyor’da mağaza oluşturmak için istenen bilgiler şu şekildedir:
Mağaza Adı:
Mağaza ismi belirlenirken boşluk ve Türkçe karakterler kullanılabilir. “!%&/” gibi özel karakterlerle Gittigidiyor platformunda var olan bir mağaza adı kullanılamaz. Mağaza adı en çok 35 karakterden oluşabilir. Mağaza linkinde dükkan adı görünecektir. Örneğin; mağaza adı “Elektronik Dükkanı” olacaksa dükkanın linki de dukkanlar.gittigidiyor.com/Elektronik_Dükkani biçiminde görünecektir.
Tanıtım Yazısı:
Mağaza ve satılan ürünler ile ilgili temel bilgilerin sunulduğu yazı alanı tanıtım yazısıdır. Tanıtım yazısında satılan ürünler, marka ile ilgili anahtar kelimeler, tecrübeler ile hizmetler paylaşılabilir. Bu yazının içeriği arama motorları tarafından indekslenir. Bu yüzden SEO açısından da önemlidir.
Bu bilgiler ile giriş yapıldıktan sonra mağaza modeli ile abonelik seçilir. Takiben ürün kategorileri, logo ve mağaza ile ilgili diğer detaylar düzenlenir.
Gittigidiyor’da Mağaza Ne Kadar Sürede Açılır?
Bu platformda mağaza açmak için başvuru yapıldıktan sonra bilgilerin doğruluğu ile mağaza isminin uygun olup olmadığı kontrol edilir. Sonra kullanıcıya gönderilen doğrulama e-postası ile kullanıcılar mağaza kullanımına başlayabilirler.
Gittigidiyor’da Bir Mağaza Açmadan Satış Yapmak Mümkün mü?
Gittigidiyor platformunda abonelik planı seçmeden ya da mağaza açmadan da satış yapmak mümkündür. Ancak bu modelde aylık olarak yalnız 10 adetlik bir listeleme hakkı bulunur.
Ürün başı listeleme fiyatı 0,99 TL’dir. Bu fiyat özel kategorilerde 0,20 olur. Çok adetli listeleme fiyatı 4 TL’dir.
Gittigidiyor’da Mağaza Sahibi Olmak Ücretli midir?
Bu platformda ücretsiz ya da ücretli mağaza açabilmek mümkündür. Ücretsiz abonelikte listelenecek ürün sayısı kısıtlıdır. Abonelik modellerine verilen birçok avantajdan da faydalanılamaz.
Abonelik modellerinin 5 ayrı alternatifi vardır. 5 ayrı mağaza modelinin detayları ile fiyatlandırmaları için içeriğimizin devamına bakın.
Gittigidiyor’daki Mağaza Türleri ile Özellikleri Nelerdir?
Yeni düzenlemeyle beraber önceden var olan abonelik paketleri yerine yalnız “Standart Mağaza” abonelik paketiyle avantajlar tüm satıcılara tek pakette sunulmaktadır.
Bu pakette 10.000 ürün 30, 60, 180 ya da 360 günlük süre dilimlerinde ücretsiz listelenir. Bu sayıdan daha fazla ürün listelemek için kullanıcıların kullanıcı adı, ad- soyad, iletişim numarası ve ürün listeleme adetini [email protected] e-posta adresine iletmeleri ya da 0549 823 07 66 numarası üzerinden Gittigidiyor ekibine ulaşmaları gerekir.
Gittigidiyor Platformunda Mağaza Vergi Süreci Nasıldır?
T.C. vergi sistemi ile vergi uygulamalarınca internet üzerinden yapılan satışlarda ortaya vergi yükümlülükleri çıkabilmektedir. Bu yükümlülükler hakkında ilgili bilirkişilerden yani muhasebecilerden veya mali müşavirlerden bilgi almak yasal kuralları bilmek noktasında daha iyi sonuçlar doğuracaktır.
Gittigidiyor Pazaryerinde Mağaza Faturalandırma Süreci Nasıldır?
Gittigidiyor platformu, kullanıcısının bu platformun hizmetleri sayesinde gelir kazanması durumunda bu sürecin faturasını kesmektedir. Listeleme ücretleri, gerçekleşen satışlar sonucunda alınan komisyon bedelleri ve abonelik fiyatlarına istinaden mağaza sahiplerine ya da satıcılara fatura kesilir.
Faturaların düzenli periyotlarda gönderilmesini talep etmek için “Fatura Bilgilerim” kısmının altındaki “Kurumsal Üyelik” seçeneğini aktif etmek gerekmektedir. Bu seçeneği aktif ederek kurumsal üye konumunda olan kullanıcılara gelecek ayın 2. haftası faturası postayla gönderilir.
Jet Stok ile Gittigidiyor Entegrasyonu Çok Kolay
Jet Stok müşterileri, bu pazaryerinde yaptıkları satışları Gittigidiyor entegrasyonu ile tek bir panelden kolayca yönetebilmektedirler. Tüm pazaryerlerinin özelliklerinin tek bir panelde toplanmış hâliyle Jet Stok, uçtan uca entegrasyon hizmetlerinizde jet hızıyla size zamandan ve iş gücünden kâr ettirir.
Gittigidiyor pazaryerinde bir dükkan açmaya dair tüm merak edilenleri ve Gittigidiyor entegrasyonu hakkındaki bilgileri bu içeriğimizde derleyeceğiz. Birçok e-ticaret kullanıcısı büyük pazaryerlerinden birisi olan Gittigidiyor’da mağaza açıp kendi ürünlerinin satışını yapmak istiyor. Bu pazaryerinde bir mağazanızın olması ve buradaki geniş müşteri kitlesine ulaşmak e-ticarete dair pek çok avantajı da beraberinde getirecektir. Elbette Gittigidiyor’da mağaza açıp satış yapabilmek için izlenmesi gereken birtakım adımlar var.
Bu pazaryerinde açmış olduğunuz mağazanın başarılı olması için Gittigidiyor’un nasıl çalıştığını, burada dükkan açabilmek için gereken belgeleri ve mağazanın nasıl yönetileceğini bilmeniz gerekiyor. Tüm bunlarla birlikte satış yaparken Gittigidiyor’un komisyon oranları hakkında bilgi sahibi olmak ürün fiyatlandırması yaparken daha doğru bir skala belirlemeyi sağlayacaktır. Komisyon oranlarıyla beraber bu pazaryerine ait faturalandırma ve vergilendirme sistemlerine hakim olmak vergi yükümlülüklerinin eksiksiz yerine getirilmesini sağlar.
Gittigidiyor pazaryerinde mağaza açıp satış yapmak isteyenler için hazırlanan bu içeriğimizde birçok konuyu ele alacağız.
Gittigidiyor Nedir?
Online pazaryeri denilince akla gelen ilk platformlardan birisidir. 2001 yılında kurulan ve 2011’de eBay’in satın aldığı Gittigidiyor, bu hareket sonucunda dünyadaki en büyük pazaryerlerinden birisinin bünyesine dahil olmuştur.
Gittigidiyor, 16 milyondan fazla kullanıcıya ve aylık olarak ortalama 60 milyon ziyarete sahiptir. Türkiye’deki en büyük online pazaryerlerinden birisidir.
Gittigidiyor Nasıl Çalışır?
Firmalar veya kullanıcılar, Gittigidiyor sanal dükkan ile mağaza açarak veya mağaza açmadan direkt olarak satış yapabilmektedirler. Bu platformda ticaret şu şekilde gerçekleşmektedir:
Ürünü alan kullanıcının satın alma işleminden sonra ödenen ücret Gittigidiyor platformunun sıfır risk sistemi ile korunup havuz hesapta saklanmaktadır. Ürün kullanıcıya ulaştıktan sonraki üç gün içinde, alıcı satın aldığı üründen memnun kalınca Gittigidiyor pazaryerine onay verir. Bu işlemden sonra ücret satıcının hesabına geçer. Bu yöntemler ile güvenli alışveriş sağlanmış olur.
Satın alma işlemi sonrasında kullanıcılar satıcıyı ya da mağazayı puanlayıp yorum yapabilirler. Bu puanlar ile olumlu yorumları artırmak mağaza puanını yükselterek başarılı olmayı sağlar.
Gittigidiyor’a Benzeyen Pazaryerleri Nelerdir?
Online pazaryeri platformları; şirketlerin veya bireysel satıcıların e-ticaret siteleri olmadan da ürünlerini online olarak pazarlamalarını sağlayan, satıcılar ile alıcıları buluşturan mecralardır. Geniş ürün listelemesi ve ürün yelpazesi ile tüketiciler bu platformlar ile farklı ürün fiyatlarına ve mağazalarına ulaşabilirler.
Neden Gittigidiyor’da Mağaza Açmalıyım?
Gittigidiyor platformunda mağaza açmadan da satış yapmak mümkündür. Ancak bir mağaza açıp satış yapmak kurumsallık açısından daha avantajlı olacaktır.
Bir mağazaya sahip olup ürün satışı yapıldığında daha çok ürün listelenebilir ve Gittigidiyor tarafından mağazalara sunulan avantajlardan yararlanılabilir.
Gittigidiyor’da Mağaza Açmanın Avantajları Nelerdir?
Bu kadar büyük bir pazaryerinde satış yapmanın elbette avantajları vardır.
Bunlardan biri kullanıcılar tarafından tanınan bir mağaza yaratmaktır. Satıcılar kendilerine ait bir mağaza açtıklarında firmanın logosunu kullanabilir, firma ve ürünler ile ilgili açıklayıcı yazılarla markayı kullanıcılara daha iyi tanıtırlar.
Listeleme ve mağazaya özel satış formatlarından yararlanılabilir. Mağaza sahipleri seçilen paketlere göre standart listelemeden daha fazla ürün listeleyebilir ve farklı satış formatlarından yararlanabilirler. Böylece ürünler daha verimli şekilde satışa sunulur.
Geniş kitlelere ulaşılabilir. Online pazaryerleri büyük platformlar oldukları için kendilerine ait hedef kitleler mağazalar tarafından potansiyel müşteri olurlar. Özellikle fiziki mağaza sahibi olan firmalar bu platformlarda online satış yaparak gelirlerini artırabilirler.
Rekabet kolayca gözlemlenir. Mağaza sahipleri bu platform üzerinden diğer firmaları araştırabilirler. Böylece ürünler ve fiyatları hakkındaki rekabeti gözlemleyip memnuniyet ve yorum oranları hakkında bilgi sahibi olurlar.
Gittigidiyor’da Mağaza Açmanın Dezavantajları Nelerdir?
Gittigidiyor’da mağaza sahibi olmanın tüm avantajları yanında tabii ki dezavantajları da vardır.
Bunlardan birisi aylık mağaza ücretleridir. Bu platformda mağaza açıldığında seçilen pakete göre aylık mağaza ödemesi yapmak gerekir.
Komisyon kesintileri de bir diğer dezavantajlardan birisidir. Aylık ödenen mağaza ücretlerinin yanında satılan ürün başına belli miktarda komisyon kesintisi olur. Komisyon oranları ürün kategorilerine göre değişiklik gösterir.
Açılan mağazanın bu platformlarda üst sıralara çıkabilmesi için pazaryerlerinde reklam çalışmaları yapmak ve buna belli bir bütçe ayırmak gerekir.
Tüm bunların yanında genel olarak var olan rekabette öne çıkamamak da bir dezavantajdır. Reklamını ve pazarlamasını başarılı şekilde yapan mağazalarla girilen rekabette yenik düşmek de karşılaşılabilecek problemlerden birisidir.
Uyulması gereken belli kurallar vardır. Kurallara uyulmadığı takdirde üyelikler sonlandırılır.
Gittigidiyor’da Nasıl Mağaza Açılır?
Bu platformda bir mağaza açabilmek için e-ticaret sitesine sahip olma zorunluluğu yoktur. Gittigidiyor pazaryerinde mağaza açmak ve vergi mükellefi olmak durumları arasında bir bağ yoktur. Gittigidiyor pazaryerinde satış yapabilmek için bireysel veya kurumsal olarak hesap açıp satış yapılabilir.
Hesap açmak için buradan kayıt sayfasına ulaşabilirsiniz.
T.C. vergi sistemi ve uygulaması internetten yapılan satışlar için bazı vergi yükümlülükleri bulundurmaktadır. Bu konuda detaylı bilgiyi faturalandırma ve vergilendirme başlığımızda inceleyeceğiz.
Gittigidiyor’da Mağaza Açmak İçin İstenenler Nelerdir?
Gittigidiyor’da mağaza oluşturmak için istenen bilgiler şu şekildedir:
Mağaza Adı:
Mağaza ismi belirlenirken boşluk ve Türkçe karakterler kullanılabilir. “!%&/” gibi özel karakterlerle Gittigidiyor platformunda var olan bir mağaza adı kullanılamaz. Mağaza adı en çok 35 karakterden oluşabilir. Mağaza linkinde dükkan adı görünecektir. Örneğin; mağaza adı “Elektronik Dükkanı” olacaksa dükkanın linki de dukkanlar.gittigidiyor.com/Elektronik_Dükkani biçiminde görünecektir.
Tanıtım Yazısı:
Mağaza ve satılan ürünler ile ilgili temel bilgilerin sunulduğu yazı alanı tanıtım yazısıdır. Tanıtım yazısında satılan ürünler, marka ile ilgili anahtar kelimeler, tecrübeler ile hizmetler paylaşılabilir. Bu yazının içeriği arama motorları tarafından indekslenir. Bu yüzden SEO açısından da önemlidir.
Bu bilgiler ile giriş yapıldıktan sonra mağaza modeli ile abonelik seçilir. Takiben ürün kategorileri, logo ve mağaza ile ilgili diğer detaylar düzenlenir.
Gittigidiyor’da Mağaza Ne Kadar Sürede Açılır?
Bu platformda mağaza açmak için başvuru yapıldıktan sonra bilgilerin doğruluğu ile mağaza isminin uygun olup olmadığı kontrol edilir. Sonra kullanıcıya gönderilen doğrulama e-postası ile kullanıcılar mağaza kullanımına başlayabilirler.
Gittigidiyor’da Bir Mağaza Açmadan Satış Yapmak Mümkün mü?
Gittigidiyor platformunda abonelik planı seçmeden ya da mağaza açmadan da satış yapmak mümkündür. Ancak bu modelde aylık olarak yalnız 10 adetlik bir listeleme hakkı bulunur.
Ürün başı listeleme fiyatı 0,99 TL’dir. Bu fiyat özel kategorilerde 0,20 olur. Çok adetli listeleme fiyatı 4 TL’dir.
Gittigidiyor’da Mağaza Sahibi Olmak Ücretli midir?
Bu platformda ücretsiz ya da ücretli mağaza açabilmek mümkündür. Ücretsiz abonelikte listelenecek ürün sayısı kısıtlıdır. Abonelik modellerine verilen birçok avantajdan da faydalanılamaz.
Abonelik modellerinin 5 ayrı alternatifi vardır. 5 ayrı mağaza modelinin detayları ile fiyatlandırmaları için içeriğimizin devamına bakın.
Gittigidiyor’daki Mağaza Türleri ile Özellikleri Nelerdir?
Yeni düzenlemeyle beraber önceden var olan abonelik paketleri yerine yalnız “Standart Mağaza” abonelik paketiyle avantajlar tüm satıcılara tek pakette sunulmaktadır.
Bu pakette 10.000 ürün 30, 60, 180 ya da 360 günlük süre dilimlerinde ücretsiz listelenir. Bu sayıdan daha fazla ürün listelemek için kullanıcıların kullanıcı adı, ad- soyad, iletişim numarası ve ürün listeleme adetini [email protected] e-posta adresine iletmeleri ya da 0549 823 07 66 numarası üzerinden Gittigidiyor ekibine ulaşmaları gerekir.
Gittigidiyor Platformunda Mağaza Vergi Süreci Nasıldır?
T.C. vergi sistemi ile vergi uygulamalarınca internet üzerinden yapılan satışlarda ortaya vergi yükümlülükleri çıkabilmektedir. Bu yükümlülükler hakkında ilgili bilirkişilerden yani muhasebecilerden veya mali müşavirlerden bilgi almak yasal kuralları bilmek noktasında daha iyi sonuçlar doğuracaktır.
Gittigidiyor Pazaryerinde Mağaza Faturalandırma Süreci Nasıldır?
Gittigidiyor platformu, kullanıcısının bu platformun hizmetleri sayesinde gelir kazanması durumunda bu sürecin faturasını kesmektedir. Listeleme ücretleri, gerçekleşen satışlar sonucunda alınan komisyon bedelleri ve abonelik fiyatlarına istinaden mağaza sahiplerine ya da satıcılara fatura kesilir.
Faturaların düzenli periyotlarda gönderilmesini talep etmek için “Fatura Bilgilerim” kısmının altındaki “Kurumsal Üyelik” seçeneğini aktif etmek gerekmektedir. Bu seçeneği aktif ederek kurumsal üye konumunda olan kullanıcılara gelecek ayın 2. haftası faturası postayla gönderilir.
Jet Stok ile Gittigidiyor Entegrasyonu Çok Kolay
Jet Stok müşterileri, bu pazaryerinde yaptıkları satışları Gittigidiyor entegrasyonu ile tek bir panelden kolayca yönetebilmektedirler. Tüm pazaryerlerinin özelliklerinin tek bir panelde toplanmış hâliyle Jet Stok, uçtan uca entegrasyon hizmetlerinizde jet hızıyla size zamandan ve iş gücünden kâr ettirir.