Elektronik fatura sistemi, birçok mükellefin fatura işlemlerini dijital ortamda yapabilmesine aracılık etmektedir. Şirketler E-Fatura sistemine geçiş yaparak, birçok problemden kurtulmaktadır. Bu problemlerin en başında ekstra masraflar yer almaktadır. Ekstra masrafların, yöneticilerin canını sıkması ve gereksiz masraf olarak nitelendirilmesi; oldukça can sıkıcı bir durum haline gelmiştir. Sisteme geçiş yapan mükellefler; kağıt, dosya, arşivleme ve çeşitli masraflardan feragat ederek daha güvenli aynı zamanda masrafsız fatura işlemlerini yapabilmektedir. E-Fatura sistemine geçiş zorunluluğu bulunmayan şirketler bile bu avantajlardan faydalanmak için sisteme geçiş sağlamaktadır. Sisteme geçiş yapabilmek için Gelir İdaresi Başkanlığı üzerinden başvuru yapmak ve TS Ofis üzerinden deneme hesabı açması gerekir. Tüm bu işlemler tamamlandıktan sonra sistem üzerinden işlem yapmak mümkün hale gelmektedir.
Sisteme geçiş yapıldığı taktirde birçok masraftan kaçınmak mümkündür. Fatura işlemleri için 16 kuruş ödeme yapılması yeterli olacaktır. Ödemenin yapılması halinde fatura kesimi mümkün hale gelecektir. E-Fatura sistemi, şirketlerin teknolojik manada gelişmesini ve dijital ortam güvenliğiyle fatura işlemlerini yapabilmesine olanak tanımaktadır. Bu yüzden binlerce şirket E-Fatura sistemine geçiş yaparak masraflardan kurtulup, eskiye dair ne kadar faturası varsa ulaşabilmektedir. Sistemi en çok kullanmaya ihtiyaç duyan şirketler, E-Ticaret şirketleridir. E-Ticaret şirketleri, her ürün başına fatura kesmek zorunda kalmaktadır. Ürün satışı fazla olan şirketlerin sistemi kullanması halinde kargo masrafından ve gecikmesinden kurtulması sistem özellikleri sayesinde mümkün hale gelir.
E-Fatura Sisteminde Fatura Kesimi Nasıl Yapılır?
Fatura kesimi yapabilmek için panele giriş yapmak ve fatura işlemleri üzerinden fatura kesimi butonuna tıklamak yeterli olacaktır. E-Fatura sisteminde iki adet fatura kesim alternatifi bulunmaktadır. Bu alternatifler temel ve ticari fatura olmak üzere ikiye ayrılır. Temel fatura, otomatik onaylanmış bir şekilde müşteriye gönderilmektedir ve geri iadesi, iptali yapılabilmektedir. Ticari fatura ise müşterinin onayına sunulan bir E-Fatura olanağıdır. Müşterinin onayına sunulması, ticaret anlaşmazlıklarının önüne geçmekte ve iki tarafın da anlaşabilmesine aynı zamanda ortak noktada buluşabilmesine olanak tanır. Bu yüzden birçok şirket ve müşteri, elektronik fatura sistemi üzerinden fatura işlemlerini yapmaktadır.
Fatura kesimi yapabilmek adına sisteme giriş yapıldığında gecikme yaşanması mümkün değildir. Çünkü TS Ofis kullanıcıları sistemin hızından faydalanarak zaman kaybı yaşamamaktadır. Dijital ortam üzerinden fatura kesimi yapmak, birçok avantajı da beraberinde getirir. İşlem güvenliği, işlem hızı, masraf azaltılması söz konusu olmaktadır. Bunu duyan şirketlerin birçoğu E-Fatura sistemine geçiş yapmak için can atıyor. E-Fatura kullanıcıları, tüm bunların yanı sıra fatura işlemlerini yaparken güvenlik problemi yaşamamaktadır. Güvenlik probleminin yaşanmaması, işlem kolaylığının söz konusu olması mükelleflerin içini rahatlatan faktörler arasında yer almaktadır. Mükellefler sistemi kullanarak, istedikleri tüm fatura işlemlerini hızlı bir şekilde yapabilmenin keyfini çıkarmaktadır. Sistemi kullanan mükellefler tüm bunların yanı sıra faturayı elektronik posta olarak gönderebilmekte ve çıktısını alabilmektedir.
E-Fatura Sisteminde Geçmişe Yönelik Fatura Kesilebilir Mi?
Sistemde geçmişe yönelik fatura kesimi yapabilmek mümkündür. Geçmişe yönelik fatura kesimi yapabilmek için verilen süre toplamda yedi gündür. Yedi günden daha öncesine fatura kesimi yapabilen sistemler, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından cezalandırılır. E-Fatura sistemini TS Ofis yazılımıyla kullanan mükellefler, cezai işlemlerle karşılaşmadan tüm problemlerini çözebilmektedir. Ayrıca TS Ofis üzerinden E-Fatura işlemlerini yapan mükellefler, muhasebe masraflarını da en aza indirgeyebiliyor. Bu sayede muhasebe masraflarından da kurtulmak söz konusu oluyor. Fatura işlemlerinin yazılım üzerinden güvenilir bir şekilde halledilebilmesi, birçok avantajdan da faydalanmaya sebebiyet vermektedir. Eskiye dair tüm faturalara ulaşabilmek mümkün hale gelir.
Geçmişe yönelik fatura kesiminin yapılabilmesi geçmişe dair işlemlerin yapılabilmesine ve işlerin aksamamasına sebebiyet vermektedir. E-Fatura sistemi, birçok şirketin daha rahat fatura işlemi yapmasına ve güven altında fatura işlemlerini halledebilmesine olanak tanıyan bir sistemdir. Bu yüzden birçok şirket E-Fatura sistemini kullanmaktan memnuniyet duymaktadır. Sistemin sahip olduğu özellikler sayesinde güvenlik problemi yaşamak mümkün değildir. Geçmişe yönelik fatura kesiminin kurallar dahilinde yapılabilmesi ve müşterilerin memnuniyetinin oluşturulması, her türlü faturanın rapor edilebilmesi sunulan özellikler arasında yer almıştır. Bu sayede mükellefler, kendi işlemlerini rahat bir şekilde yapabilmekte ve şirketinin teknolojik altyapısına katkıda bulunmaktadır. Bu tarz özelliklere sahip olmak isteyen mükelleflerin Gelir İdaresi Başkanlığı üzerinden başvuru yapması ve TS Ofis üzerinden deneme hesabı açması yeterli olacaktır.
E-Fatura Sistemi Güvenli Mi?
Elektronik fatura sisteminin güvenli olması, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından güvenli hale getirilmiştir. Ancak her site ve yazılım üzerinden fatura işlemlerinin yapılması tavsiye edilmemektedir. Güvenlik problemlerinin söz konusu olması, mükelleflerin ciddi manada kuşkuya düşmesine sebebiyet vermektedir. E-Fatura sistemini TS Ofis üzerinden kullanan mükellefler, bu tarz problemleri yaşamamaktadır. Tüm işlemlerini rahatlıkla halledebilmekte ve kendi işlemlerini yaparken güvenlik problemi yaşamamaktadır. Yazılımın güvenli hale getirilmesi, tarafımızca sağlandığından dolayı mükellefler rahatlıkla işlemlerini yapabilmekte ve gizlilik politikası dahilinde çalışma yürütebilmektedir. Çalışmaların güvenli bir şekilde yürütülebilmesi mükelleflerin de TS Ofis sistemini tercih etmesine sebebiyet vermektedir.
Sisteme dahil olan kişilerin TS Ofis sistemini kullanması aynı zamanda stok takibi, muhasebe işlemlerini yapabilmelerine de yardımcı olmaktadır. TS Ofis, yöneticileri tarafından güvenli bir hale getirilmiş ve kapsamlı bir şekilde mükelleflerin hizmetine sunulmuştur. Deneme hesabının ücretsiz olarak kullanılabilmesi E-Fatura avantajlarına farklı bir deneyim getirmektedir. Bu sayede daha önceden E-Fatura sistemini kullanmayan mükellefler, deneme hesabı üzerinden istedikleri tüm işlemleri yaparak sistemi öğrenebilmektedir. Deneyime sunulan deneme hesapları sayesinde mükellefler teknolojik altyapının ne kadar güvenli olduğuyla da tanışmaktadır. Böylelikle mükellefler elektronik fatura sistemiyle tanışmakta ve kendi işlemlerinin güvenli bir şekilde halledilebileceğini öğrenmektedir. Birçok şirket tarafından kullanılan TS Ofis, birçok ayrıcalığı müşterilerine sunmaktadır.
E-Fatura Sistemi Neden Kullanılmalı?
Elektronik fatura sisteminin kullanılmasının en büyük sebebi, güvenli bir şekilde işlem yapabilme avantajını sunmasının yanı sıra masrafları en aza indirgemesidir. E-Fatura sisteminde geçmişe yönelik fatura kesilebilmekte ve geçmişte kesilen tüm faturalara ulaşabilmek mümkündür. E-Fatura sistemine geçiş yapan şirketler aynı zamanda çevreye de katkı sağlar. Kağıt faturaların çevreye zarar vermesi, birçok problemi beraberinde getirmektedir. Çevre yönetim sistemi dahilinde çalışan şirketlerin, elektronik fatura sistemine geçiş yapması kendileri için büyük bir adım attıklarından haberdar olurlar. Bu sayede çevreyi korumak, masrafları en aza indirgemek, müşterilerle daha rahat ticaret yapabilmek, fatura işlem güvensizliğinden kurtulmak sistem sayesinde mümkün hale gelir.
Elektronik fatura sisteminde geçmişte kesilen tüm faturaların raporlanabilmesi mümkündür. Geçmişte kesilen faturaların raporlanabilmesi, güven problemlerini ortadan kaldırmaktadır. Bu yüzden birçok şirket E-Fatura sistemini kullanarak, teknolojik ve dijital düzeyde işlemlerini yapabilmektedir. Sistemin sahip olduğu güvenilirlik sayesinde güven problemi yaşamak da mümkün değildir. Geçiş zorunluluğu olan ve olmayan tüm şirketlerin, sistem özelliklerinden faydalanması birçok avantajdan da faydalanmaya sebebiyet verecektir. E-Fatura sistemine geçiş zorunluluğu olan şirketlerin yıllık cirosu 10.000.000 TL veya üzerindedir. E-Ticaret şirketlerinin geçiş zorunluluğu ise yıllık cirosu 5.000.000 TL olduğu halde söz konusu olur. Birçok şirket sistemin avantajından faydalanmak için sisteme geçiş yaparak, daha güvenli ve masrafsız fatura işlemlerini yaparak memnun kalır.