Elektronik fatura sistemine geçiş yapan kuruluşlar, birçok avantajdan faydalanmaktadır. Bu avantajın en başında masrafların tamamen ortadan kaybolması gibi bir avantaj yer alıyor. Kağıt masrafları, fatura işlemlerini fazlasıyla yapan şirketlerin canını sıkabiliyor. Bundan kurtulabilmek için şirketler E-Fatura sistemine geçiş yapıyor. E-Arşiv Faturası ise sisteme kayıt olmayan müşterilere fatura kesiminin yapılmasını sağlıyor. Bu sayede sisteme kayıtlı olan ve olmayan tüm müşterilere fatura kesimi yapılabiliyor. Sisteme kayıt olmayan kuruluşlara fatura kesiminin yapılabilmesi, şirketin daha iyi bir görünüme sahip olmasına yardımcı olmaktadır. Fatura işlemlerini kolaylaştırmakta ve şirketin zaman kaybı yaşaması tamamen engellenmektedir. Elektronik fatura sistemi masrafları en aza indirgediğinden dolayı sisteme geçiş zorunluluğu olmayan kuruluşlar bile sisteme geçiş yapmıştır.
Elektronik fatura sistemi, basit bir ara yüze sahip olduğundan dolayı mükellefler işlem yaparken zorluk yaşamamaktadır. Zorluk yaşanmaması ve fatura işlemlerinin kısa süre içerisinde yapılabilmesi, zaman kaybının oluşmasını engellemektedir. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan düzenlemelere göre yıllık cirosu 10.000.000 TL üzerinde olan şirketlerin bu sisteme geçiş zorunluluğu bulunuyor. E-Fatura sistemine E-Ticaret şirketlerinin geçiş zorunluluğunun oluşması için şirketin yıllık cirosu 5.000.000 TL olması gerekiyor. E-Arşiv Faturası sistemine geçiş yapabilmek için illa bu ciroya ulaşmak gerekmiyor. Sisteme gönüllü olarak katılmak isteyen kişilerin Gelir İdaresi Başkanlığı sistemi üzerinden başvuru yapması yeterli olacaktır. Yapılması gereken tek şey TS Ofis sistemine girip, deneme hesabı oluşturmaktır.
E-Fatura Sistemine Geçiş Yapılırken Muhasebe İşlemlerinde Gerçekleşen Değişimler
Sisteme geçiş yapan mükellefler, muhasebe işlemlerini sistem üzerinde rahat bir şekilde yapabilmektedir. Muhasebe işlemlerinin kolay bir şekilde yapılması, muhasebe masraflarından kurtulmaya yardımcı olmaktadır. Eğer kuruluş muhasebesiyle ilişkisini kesmek istemiyorsa, muhasebesine giriş bilgilerini verebilir ve yapılan tüm işlemler kuruluş yöneticileri tarafından kontrol edilebilir. Bu sayede muhasebede yapılan işlemlerin hepsi yöneticilerin kontrolünden geçerek, finansal konuda maksimum güvenlik sağlanır. Eğer TS Ofis yazılımıyla bu işlemleri gerçekleştiriyorsanız, muhasebe işlemlerinizin kontrolünü daha hızlı bir şekilde yapabilmenin keyfini yaşayabilirsiniz. TS Ofis üzerinden sunulan bu avantajlar, daha güvenli bir finans yönetimi yapmanıza olanak tanıyacaktır.
Elektronik fatura sisteminde yer alan mükellefler, istedikleri zaman fatura işlemlerini yapabilmektedir. Muhasebe işlemlerinin sistem üzerinden yapılabilmesi, zaman kaybının oluşmasına engel olmaktadır. Muhasebe ile E-Fatura entegresi, mükelleflerin zaman kaybı yaşamasını engellemektedir. Her şey sistematik bir şekilde ilerlediğinden dolayı herhangi bir konuda eksikliğin yaşanması söz konusu değildir. TS Ofis olarak tüm bu olanakları müşterilerimize sunuyor ve güvenlik açısından problem yaşamalarına engel oluyoruz. Sistemimiz içerisinde bulunan muhasebe takip, elektronik fatura ve E-Arşiv Faturası sistemi kuruluşun teknolojik düzeyde fatura işlemi yapmasına yardımcı olmaktadır. Teknolojik düzeyde fatura işlemlerini gerçekleştiren mükellefler, sistem üzerinden geçmişe yönelik fatura kesebilmektedir. Yedi gün öncesine kadar fatura kesiminin yapılabilmesi, işlerin aksamamasına yardımcı oluyor.
E-Fatura Sisteminde Kaç Gün Öncesine Kadar Fatura Kesilebilir?
Sistemde geçmişe yönelik fatura kesimi yedi gün öncesine kadar yapılabilmektedir. Daha öncesine fatura kesimi yapmak Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yasaklanmıştır. Bu tarz işlemleri gerçekleştiren mükellefler, cezai işlemlere tabi tutulmaktadır. Bu yüzden E-Fatura mükellefleri, yedi gün öncesinden daha öncesine bir fatura kesmemelidir. Aksi taktirde mükellef, vergi cezasına da tabi tutulacak ve ekonomik durumu olumsuz etkilenecektir. TS Ofis olarak, müşterilerimize sunduğumuz bu hizmet hızlı bir şekilde işlem yapmalarına olanak tanıyor. Tüm bunların yanı sıra muhasebe takibinin de sistem üzerine entegre edilmesi, finansal güvenliği zedelemiyor. Bu sayede müşterilerimiz kendi finansal yönetimini yaparken zorluk yaşamıyor.
Yedi gün öncesine kadar kesilebilen faturalar, mükelleflerin zorluk yaşamasını engellemektedir. E-Fatura sistemine kayıt olmayan müşterilere de yedi gün öncesine kadar fatura kesilebilmektedir. Bunu sağlayan sistem ise E-Arşiv Faturası sistemidir. E-Arşiv üzerinden geçmişte kesilen tüm fatura bilgilerine ulaşmak mümkündür. Mükellefler, daha önceden kestiği faturaların kayıtlarını bulabilmekte ve herhangi bir problem yaşandığı taktirde faturalara ulaşarak problemlerini çözebilmektedir. Müşterilerimizin sahip olduğu bu avantajlar, daha güvenli bir şekilde fatura işlemlerini yapabilmelerine olanak sunuyor. Eğer müşterilerimiz yeni başvuru yaptıysa ve sadece hesap aktivasyonunu bekliyorsa bu sürecin en aza indirgenmesi tarafımızca sağlanacaktır. Bu sayede müşterilerimiz, zaman kaybı yaşamadan sistemi ücretsiz bir şekilde denemeye başlayacaktır.
E-Arşiv Faturası Sisteminde Faturalar Kaybolur Mu?
Fatura sisteminde faturaların kaybolması mümkün değildir. Faturaların silinmesi de mümkün olmadığından dolayı müşteriler E-Fatura sistemi üzerinden istedikleri tüm faturalara ulaşabilmektedir. Faturalara erişimin kolay olması güven problemlerini ortadan kaldırmaktadır. Güven probleminin ortadan kalkması, müşterilerinin memnuniyetini sağlamakta ve aklında oluşan kuşkuların engellenmesine sebebiyet vermektedir. Faturalara ulaşabilmek için arşive girmek yeterli olacaktır. Arşive girildiği taktirde geçmişe yönelik tüm faturalara ulaşabilmek mümkündür. Yedi gün geçtikten sonra faturaların düzenlenmesi, iptal veya iade edilmesi mümkün değildir. Şirketler yedi gün içerisinde iptal ve iade işlemlerini düşünerek çalışmalarını yürütmelidir. Aksi taktirde fatura işlemlerinde karışıklığın yaşanması söz konusu olacaktır. Bu tarz durumları yaşamamak için mükellefler, süreye fazlasıyla dikkat etmelidir.
Faturaların E-Arşiv Faturası sisteminde kayıtlı olarak yer alması, mükelleflerin her zaman faturaları hakkında bilgi sahibi olmasına yardımcı olmaktadır. Kağıt fatura sistemini kullanan mükellefler, önceden kestiği faturaları bulmak için klasör masrafına girmekteydi. Klasör masrafının yanı sıra faturayı aramak ve bulmak saatler alabiliyordu. E-Fatura sistemi ise bu tarz durumların yaşanmasına engel olmaktadır. Arama butonu kullanılarak, tarih yazılarak veya faturayla ilgili herhangi bir bilginin arama butonuna yazılması halinde geçmişte kesilen faturaya ulaşabilmek mümkündür. Bu tarz bir avantajın sunulması, zaman kaybının oluşmasını engellemektedir. Böylelikle mükellefler fatura aramak için saatlerini harcamıyor ve sistem üzerinden önceden kestiği faturalar hakkında bilgi sahibi olarak, işlerini daha kolay hale getirebiliyor.
E-Arşiv Faturası ile E-Fatura Arasındaki Fark Nedir?
Elektronik fatura sistemi ile elektronik arşiv sistemi arasındaki en büyük fark faturaların kesim işlemleridir. E-Fatura sisteminde sisteme kayıtlı olan müşterilere fatura kesilebilmektedir. E-Arşiv Faturası sisteminde ise sisteme kayıtlı olmayan müşterilere fatura kesimi yapılabiliyor. Bu iki sistemde de fatura kesildiğinde temel ve ticari fatura kesim alternatifleri yer alıyor. Temel fatura otomatik bir şekilde onaylanmaktadır. Ticari fatura sisteminde ise müşterinin onayı beklenmektedir. Müşteri onaylamadığı taktirde fatura iptal edilir ve müşteri tekrardan fatura talep edebilir. Eğer ticaret konusunda güven problemi yaşanıyorsa ticari fatura kullanımı daha makul olarak görülmelidir. Ticari fatura iki tarafın da onayını istemektedir.
Ticari ve temel fatura alternatiflerinin sistem üzerinde yer alması, ticaretin daha iyi bir şekilde gerçekleşmesine sebebiyet vermektedir. Ticari faturalar, onay sürecinden geçtiğinden dolayı müşteri ile mükellef arasındaki güven oluşmaktadır. E-Fatura sistemi mükellefler ile müşteri arasındaki ticaret ilişkisini olumlu etkilemektedir. E-Arşiv Faturası sistemi de bu tarz avantajlara sahiptir. Mükellefler ticaret yaparken fatura kesim işlemlerini de güven altında yapmaktadır. Güven altında yapılan işlemler, ticaretin ve satışların daha doğru bir şekilde gerçekleşmesine sebebiyet vermektedir. Tüm bunların yanı sıra mükellefler sistemi kullanarak doğayı koruyabilmekte ve kağıt masraflarından kurtulabilmektedir. Masrafların en aza indirgenmesi, doğanın korunması şirketin dış görünümüne de olumlu etkiler sunuyor.